5 φανταστικοί τρόποι για να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

various 0 Comments

5 φανταστικοί τρόποι για να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

 

Θέλετε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και σας φαίνεται δύσκολο; Σήμερα με τις μεγάλες προσφορές από τις αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα ταξίδια γίνονται προσιτά όσο ποτέ. Το μόνο που απαιτείτε είναι ένας καλός σχεδιασμός και να πάρετε όσο το δυνατόν καλύτερες προσφορές.

Σ’αυτό το άρθρο αναλύονται τεχνικές και τρόποι που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα και να απολαύσετε ένα φθηνό ταξίδι!

 

  • Κάντε έγκαιρο προγραμματισμό: Συνήθως δαπανάμε πολλά χρήματα σε αεροπορικά εισητήρια όταν τα κλείνουμε λίγο πριν την αναχώρηση. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει εάν θέλετε να κερδίζετε χρήματα! Προγραμματίστε το ταξίδι σας εγκαίρως – το καλύτερο είναι 2 με 3 μήνες πιο πριν – και θα πάρετε τις καλύτερες δυνατές τιμές! Όσο πιο νωρίς κάνετε κράτηση, τόσο καλύτερες τιμές στα εισιτήρια θα βρείτε!
  • Κάντε οnline κράτηση αεροπορικών: Οι εποχές που πηγαίναμε στο ταξιδιωτικό γραφείο της γειτονιάς για να μας κλείσει αεροπορικά εισιτήρια αλλά και ξενοδοχεία για το ταξίδι μας, έχουν περάσει. Πλέον όλες τις υπηρεσίες τουρισμού θα τις βρείτε οnline, σε καταπληκτικές τιμές και με την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς το δρομολόγιο που επιθυμείτε, στη κατάλληλη τιμή. Επίσης και στα ξενοδοχεία, με την δυνατότητα του ίντερνετ μπορείτε να δείτε τα δωμάτια πριν την κράτησή σας. Τέλος, κάνοντας κράτηση απευθείας με τις αεροπορικές ή με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία όπως είναι η airtickets, που μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/ θα αποκτήσετε εισιτήρια στη καλύτερη τιμή της αγοράς. Για να μην αναφέρουμε επίσης τη μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου καθώς δεν θα χρειαστεί να φύγετε καν από το σπίτι σας!
  • Αποφύγετε τα ταξίδια το Σαββατοκύριακο: Εάν θέλετε όντως να βρείτε τις καλύτερες τιμές, τότε αποφύγετε οπωσδήποτε τα ταξίδια το Σαββατοκύριακο. Επειδή η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη – και η ζήτηση το ίδιο – οι τιμές το Σαββατοκύριακο(αλλά και την Παρασκευή) είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Έτσι, εάν σας το επιτρέπει το πρόγραμμά σας, αποφύγετε τα ταξίδια τις συγκεκριμένες ημέρες καθώς θα σας κοστίσει αρκετά σε χρήματα. Προτιμήστε να πετάξετε τις ενδιάμεσες ημέρες της εβδομάδας και – εάν σας βολεύει – τις νυχτερινές ώρες ή τις πολύ πρωινές. Αυτές τις ώρες θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές!
  • Ελέγχετε τακτικά τις προσφορές: Όταν μια αεροπορική εταιρεία ή ταξιδιωτικό γραφείο «βγάλει» μια προσφορά, τότε και οι υπόλοιπες εταιρείες θα ακολουθήσουν και θα βγάλουν μια παρεμφερή προσφορά. Γραφτείτε σε ιστοσελίδες που μαζεύουν και προβάλλουν καθημερινές προσφορές, όπως το https://www.travelo.gr έτσι ώστε να μην χάνεται καμία προσφορά. Έχετε υπ’όψιν ότι οι προσφορές είναι πολύ περιορισμένες και ισχύουν για λίγες ημέρες ή/και για περιορισμένες θέσεις εισιτηρίων!
  • Πετάξτε κατά τη διάρκεια ημερών μη αιχμής: Είναι πολύ καλό να γνωρίζετε πως οι πτήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, όπως γιορτές, καλοκαίρι, αργίες είναι ιδιαίτερα ακριβές. Αυτό συμβαίνει λόγω του κανόνα προσφοράς – ζήτησης. Όσο ανεβαίνει η ζήτηση και η προσφορά είναι ίδια, τόσο ανεβαίνουν και οι τιμές στα εισιτήρια. Εάν μπορείτε και είναι στο πρόγραμμά σας, συνηθίστε να ταξιδεύετε εκτός της υψηλής σεζόν. Έτσι αντί να πετάξετε Αύγουστο για τις διακοπές σας, μπορείτε να το οργανώσετε και να πάτε Σεπτέμβριο. Θα έχετε εξοικονομήσει αρκετά χρήματα τόσο στα αεροπορικά εισιτήρια όσο και στη διαμονή σας!

 

Όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν αρκετοί απλοί τρόποι για να βρίσκετε κάθε στιγμή φθηνά εισιτήρια για τα ταξίδια σας. Απλά θα πρέπει να σκέφτεστε έξυπνα και να αποφεύγετε τα ταξίδια τις ημέρες αιχμής καθώς και τα εμπορικά δρομολόγια όπως τις μεσημεριανές πτήσεις που μαζεύουν τον περισσότερο κόσμο. Τέλος, σκεφτείτε να αναζητάτε όλες τις αεροπορικές εταιρείες – ακόμα και τις low cost – καθώς μπορεί να βρείτε εκπληκτικές προσφορές που να μειώσουν αρκετά τον προϋπολογισμό σας για το ταξίδι.