Πως να πλύνετε τα παιδικά ρούχα!

various , , 0 Comments

Πως να πλύνετε τα παιδικά ρούχα!

Με τον ερχομό ενός νεογέννητου στο σπίτι αυτόματα αυξάνεται και το πλύσιμο των ρούχων. Το δέρμα του μωρού είναι πολύ απαλό κι ευαίσθητο και έτσι έχει μειωμένη άμυνα ενάντια στις χημικές ουσίες. Έτσι είναι πολύ σημαντικό τα παιδικά ρούχα να πλένονται πολύ προσεκτικά με τον σωστό τρόπο.

  • Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι με το που αγοράζεται ένα καινούργιο παιδικό ρούχο για το μωράκι σας πριν του το φορέσετε και φυσικά πριν ακόμη το βάλετε στην ντουλάπα του να το πλύνετε. Όσο καθαρό και να φαίνεται στην πραγματικότητα δεν είναι. Πριν το αγοράσετε εσείς το έχουν πιάσει πολλοί άλλοι, έχει μείνει στα ράφια του καταστήματος που όσο καθαρό κι αν είναι αυτό το ρουχαλάκι έχει έρθει σε επαφή με πολλά μικρόβια.
  • Πλέον υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού για μωρά. Φυσικά πρέπει να σιγουρευτείτε πως είναι δερματολογικά ελεγμένο πριν το πάρετε. Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης, ταμπλέτες ή και σε υγρή μορφή. Είναι καλό το απορρυπαντικό που θα επιλέξετε να έχει βάση το σαπούνι.
  • Σε καμία περίπτωση μη πλένετε τα παιδικά ρούχα του μωρού σας μαζί με τα δικά σας γιατί μπορεί θα φθαρούν τα παιδικά ρούχα από την τριβή με τα υπόλοιπα ρούχα της οικογένειας. Εάν όμως δεν μπορείτε να βάζετε χώρια πλυντήριο για εσάς και χώρια για το μωρό σας γιατί δεν υπάρχει χρόνος, υπάρχουν ειδικές θήκες όπου μπορείτε να προμηθευτείτε και να βάζετε τα ρουχαλάκια του μωρού σας μέσα σε αυτές.
  • Για την δόση του απορρυπαντικού συμβουλευτείτε το πίνακα δοσολογίας στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Μην προσθέτετε μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού από την αναγραφόμενη γιατί μπορεί να μη ξεβγαλθούν καλά τα ρούχα και να μείνουν κατάλοιπα, που αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δερματάκι του μωρού σας.
  • Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό, προμηθευτείτε ένα προϊόν για μωρά.
  • Πλένετε τα παιδικά ρούχα του μωρού σας σε ελαφρύ πρόγραμμα, γύρω στους 40 βαθμούς με τουλάχιστον 3 φορές ξέβγαλμα έτσι ώστε να μη μείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού.
  • Μετά το στέγνωμα σιδερώστε τα ρούχα με ατμό έτσι ώστε να εξοντωθούν τα μικρόβια που έχουν ξεμείνει από το άπλωμα στο μπαλκόνι.