Οι παράγοντες που επηρεάζουν το SEO το 2018!

various 0 Comments

 

 

Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν βελτιώσει αισθητά τους αλγόριθμους κατάταξης των μηχανών αναζήτησης με αποτέλεσμα τον καλύτερο προσδιορισμό των αποτελεσμάτων με μεγαλύτερη συνάφεια με βάση αυτό που αναζητάει ο χρήστης.

 

Καθώς οι αλγόριθμοι μεταβάλλονται και αλλάζουν διαρκών, οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το seo μιας ιστοσελίδας αλλάζουν κι αυτοί.

 

Οι ειδικοί στο SEO και στην προώθηση ιστοσελίδων MOCIAL θα μας πούνε ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη της ιστοσελίδας μας στο ίντερνετ καθώς και τι χρειάζεται να κάνουμε ώστε η ιστοσελίδα μας να είναι φιλική προς το Google και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης και να βγαίνει ψηλά στα rankings – αποτελέσματα των μηχανών.

 

Λέξεις κλειδιά – Keywords

 

Keyword στο anchor text

 

Παλαιότερα για να γίνει rank μια ιστοσελίδα αρκούσαν μερικά ποιοτικά links με το anchor text του keyword που επιθυμούσαμε. Πλέον αυτή η μέθοδος λογίζεται από την Google ως web spam.

 

Αν και τα links με exact anchor text δεν είναι spam στα μάτια της Google, πλέον οι περισσότερες εταιρείες Digital Marketing προτείνουν την χρήση απλών links ή LSI – δηλαδή μακριά keywords με 2-3 και παραπάνω λέξεις κλειδιά.

 

Έτσι σε μια καμπάνια για την προώθηση της ιστοσελίδας σας στο Google μπορείτε να χρησιμοποιείτε είτε lsi keywords ως anchor text είτε απλά raw links είτε brand.

 

Λέξεις κλειδιά στην περιγραφή και στον τίτλο κάθε σελίδας

 

Ο αλγόριθμος της Google γίνεται όλο και εξυπνότερος, οπότε η χρήση των λέξεων κλειδιά στην περιγραφή ή στον τίτλο της ιστοσελίδας, γίνεται καθαρά για εσωτερικούς γραφιστικούς λόγους.

 

Στις περισσότερες πληροφορίες μιας ιστοσελίδας που εμφανίζεται στο Google, όπως η περιγραφή και ο τίτλος μιας σελίδας, αυτά τα «δημιουργεί» αυτόματα η Google από τα meta στοιχεία, καθώς και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

 

  • Ασφάλεια ιστοσελίδας

 

Τα περισσότερα μεγάλα website ρίχνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια της ιστοσελίδας . Δεν είναι τυχαίο ότι τα top-3 αποτελέσματα είναι σχεδόν πάντα ιστοσελίδες με ssl προστασία.

 

Ασφαλίστε την ιστοσελίδα και προστατέψτε τα δεδομένα σας ώστε να έχετε και καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης!

 

  • Αντίκτυπος της επισκεψιμότητας

 

Ο αλγόριθμος της Google έχει γίνει τόσο έξυπνος που μπορεί να προσμετράει τι επισκέψεις λαμβάνει η ιστοσελίδα σας, από που προέρχονται, πόση ώρα κάθονται στο site σας καθώς και ποιο keyword από τα rankings, έχει την περισσότερη αξία για την ιστοσελίδα σας!

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν από ένα keyword οι επισκέπτες σας κάθονται αρκετή ώρα στο site σας, δίχως να δημιουργούν bounce rate, τότε σ’αυτό το keyword το Google θα σας ανταμείψει με μεγαλύτερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης!

 

  • Μήκος περιεχομένου

 

Οι επαγγελματίες στην προώθηση των ιστοσελίδων στο Google προτείνουν τα άρθρα και τα κείμενα των ιστοσελίδων σας να είναι αρκετά μεγάλα σε μήκος καθώς αυτό συνήθως έχει ένα θετικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

 

Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό, καθώς θα πρέπει τα κείμενά σας να είναι επίσης ποιοτικά και να δίνεται έμφαση στους επισκέπτες σας και όχι στις μηχανές αναζήτησης.

 

Οι ενέργειες inbound marketing στοχεύουν ακριβώς εκεί: Στην δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου με την ταυτόχρονη εξάπλωση του στα social media καθώς και στις μηχανές αναζήτησης.

 

  • Εισερχόμενες συνδέσεις

 

Το χτίσιμο εισερχόμενων συνδέσεων εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό για την κατάταξή σας στο Google καθώς και στις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

 

Τα backlinks έχουν ιδιαίτερη σημασία για ιστοσελίδες που στοχεύουν keywords χαμηλά ως μεσαίου ανταγωνισμού.

 

Οι experts του SEO έχουν διαπιστώσει πως τόσο τα backlinks όσο και τα σημάδια από τα social media των χρηστών (likes,shares,κτλ) μετράνε στην τελική κατάταξη της Gogle.

 

Παράγοντες κατάταξης ανάλογα το είδος της ιστοσελίδας

 

Ανάλογα το niche της κάθε ιστοσελίδας, ίσως να υπάρχουν ιδιαίτεροι παράγοντες κατάταξης της ιστοσελίδας.

 

Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι:

 

  • Γενικές τάσεις

 

Κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να βελτιώσει τον γενικό χρόνο φόρτωσης – δηλαδή να φορτώνει η ιστοσελίδα γρήγορα και άμεσα σε κάθε συσκευή όπως υπολογιστής, κινητό, tablet,κ.ο.κ.

 

  • Trends στην βιομηχανία και στα websites που διαχειρίζονται πληρωμές

 

Ιστοσελίδες που είναι στην βιομηχανία των πληρωμών ή διαχειρίζονται δεδομένα χρηστών, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν πιστοποιητικά ssl στην ιστοσελίδα τους. Με αυτόν τον τρόπο δίνουν ένα αίσθημα ασφάλειας τόσο στους χρήστες και πελάτες τους όσο και στην Google ότι πρόκειται για μια σοβαρή και επαγγελματική ιστοσελίδα.

 

  • Ειδικά trends

 

Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες ιστοσελίδων που έχουν ιδιαίτερες τάσεις και κριτήρια ώστε να απολαμβάνουν καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

 

Για παράδειγμα ιστοσελίδες που δίνουν έμφαση στο περιεχόμενο, όπως fashion blog, εκεί είναι ένα σημαντικό κριτήριο.

 

Σ’αυτές τις ιστοσελίδες θα πρέπει να ακολουθήσετε ειδικές συμβουλές σχετικά με το πως να γράψετε ένα άρθρο έτσι ώστε να προσελκύσετε πολύ περισσότερους οργανικούς επισκέπτες, απ’ότι αν το κάνατε χωρίς έρευνα.

 

Πως να εφαρμόσετε τους συντελεστές κατάταξης

 

  • Περιγραφές meta description

 

Ορισμένοι χρήστες επισημαίνουν ότι για να βγεις πρώτη σελίδα στο google πρέπει να έχεις ιδανικές περιγραφές σε όλες τις υποσελίδες της ιστοσελίδας σας.

 

Όμως το Google από μόνο του τις περισσότερες φορές δίνει την meta description που αυτό θεωρεί ιδανική για την ιστοσελίδα σας.

 

Εσείς απλώς προσπαθήστε να έχετε μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη περιγραφή, ώστε να προσελκύσετε περισσότερους χρήστες στην ιστοσελίδα σας.

 

  • Ταχύτητα ιστοσελίδας

 

Για την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας, μεγάλο ρόλο παίζει το μέγεθος των εικόνων και των εξτρά  scripts όπως javascripts και css.

 

Προσπαθήστε να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερα scripts να φορτώνουν στην ιστοσελίδα σας και οι εικόνες σας να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος.

 

Επίσης, αν χρησιμοποιείτε κάποια δυναμική πλατφόρμα όπως wordpress, μη ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε το caching για την ιστοσελίδα σας – έτσι θα σερβίρετε στατικό περιεχόμενο στους επισκέπτες σας, μέσα από το δυναμικό σας website!

 

  • Εισαγωγή https

 

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, αν η ιστοσελίδα σας έχει να κάνει με ecommerce ή διαχειρίζεται πληρωμές καθώς και δεδομένα πελατών, τότε πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε ένα πιστοποιητικό ασφαλείας.

 

Το πιο εύκολο είναι να απευθυνθείτε στην εταιρεία web hosting που φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας. Αυτή θα σας κατευθύνει με όλες τις διαθέσιμες επιλογές που έχετε και πολύ πιθανόν θα το εγκαταστήσει για εσάς δωρεάν!