Δημιουργία ιστοσελίδας και web hosting

various , , , , 0 Comments

web hostingΔημιουργία ιστοσελίδας και web hosting

Στις μέρες μας η δημιουργία ιστοσελίδας ή/και blog είναι ιδιαίτερα δημοφιλής – τόσο για εταιρείες όσο και για ιδιώτες που θέλουν μια ιστοσελίδα για προσωπική τους χρήση. Από την στιγμή της σύλληψης της σκέψης για μια ιστοσελίδα μέχρι αυτή να βγει online στο διαδίκτυο, μεσολαβεί ένα διάστημα ιδαίτερα απαιτητικό. Σ’αυτό το διάστημα ο webmaster – εσείς – θα πρέπει να πάρετε κάποιες σοβαρές αποφάσεις όπως τι πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσετε για την ιστοσελίδα σας, πως θα την φτιάξετε, που θα κάνετε το web hosting της κτλ.
Σ’αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας και τις πιθανές επιλογές καθώς και το web hosting της.

Κατασκευή ιστοσελίδας – Επιλογές

Για την δημιουργία της ιστοσελίδας σας, έχετε 2-3 επιλογές εαν αποφασίσετε να την κατασκευάσετε μόνοι σας. Η πρώτη επιλογή είναι εαν έχετε γνώσεις html και css, τότε θα την κατασκευάσετε από το μηδέν, μόνοι σας. Σ’αυτή την επιλογή δε χωράνε ιδιαίτερες αναλύσεις καθώς οι γνώσεις σας είναι ήδη αρκετές.
Η δεύτερη επιλογή είναι να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας μέσα από το διαθέσιμο sitebuilder που – πιθανόν – θα σας προσφέρει η εταιρεία web hosting που θα συνεργαστείτε. Σ’αυτή τη περίπτωση πρέπει πρώτα να αγοράσετε το χώρο web hosting και έπειτα να ξεκινήσετε τη κατασκευή. Πολλές εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, προσφέρουν μαζί δωρεάν κατασκευαστή ιστοσελίδων. Μέσα απ’αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να φτιάξετε σε μερικά λεπτά και χωρίς καμία ιδιαίτερη γνώση, τη δική σας ιστοσελίδα μέσα από τον οδηγό βήμα βήμα online. Ρωτήστε τις εταιρείες web hosting όταν κάνετε την έρευνα αγορά σας εαν σας προσφέρουν κάποιο πρόγραμμα site builder στο πακέτο σας.
Η τρίτη επιλογή που έχετε είναι η δημιουργία ιστοσελίδας μέσα από κάποιο πρόγραμμα cms. Τέτοια – δημοφιλή – προγράμματα είναι το wordpress, το joomla καθώς και το drupal. Αυτά τα προγράμματα γίνονται εγκατάσταση στο πακέτο web hosting που έχετε αγοράσει(πολλές φορές η εγκατάσταση είναι σχεδόν αυτόματη, με το πάτημα 2 κουμπιών). Τα cms σας προσφέρουν τη δυνατότητα της κατασκευής μιας δυναμικής ιστοσελίδας, με ελάχιστες γνώσεις. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλούς οδηγούς για αυτά τα δημοφιλή προγράμματα. Μόλις το κάνετε εγκατάσταση, θα επιλέξτε ένα theme(template) που σας αρέσει και σιγά σιγά θα αρχίσετε να διαμορφώνετε τις κατηγορίες, τα άρθρα, τα κείμενα και τις εικόνες. Σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα σας θα είναι έτοιμη!

Κατασκευή ιστοσελίδας με sitebuilder – VIDEO

Φιλοξενία ιστοσελίδας – web hosting

Για να φαίνεται η ιστοσελίδα σας 24 ώρες το 24ωρο, χρειάζεται μια εταιρεία web hosting να την υποστηρίζει και να την φιλοξενεί. Αυτές οι εταιρείες σας παρέχουν πρόσβαση στους σέρβερς τους για να ανεβάζετε τα αρχεία και τα προγράμματά σας. Και εδώ υπάρχουν αρκετές επιλογές για να διαλέξετε όπως web hosting στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η επιλογή εδώ έχει να κάνει ανάλογα με το κοινό που στοχεύετε(περισσότερο). Παρ’όλα αυτά ακόμα και web hosting σε μια μεγάλη Αμερικάνικη εταιρεία(π.χ. hostgator) θα σας προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες φιλοξενίας. Το καλύτερο είναι η επιλογή σας να είναι με βάση την ποιότητα και την αξιοπιστία της εταιρείας που θα συνεργαστείτε και όχι τόσο με βάση το location των servers της.
Εαν θέλετε web hosting στην Ελλάδα σας προτείνουμε την Ελληνική εταιρεία tophost που διαθέτει servers τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι η νο1 εταιρεία και προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες web hosting με αξεπέραστη ποιότητα.