Διαδικασία για παραγωγή και πώληση φρέσκου παγωτού

various , 0 Comments

icecreamdippingΠαραγωγή και πώληση παγωτού 

Σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή σεζόν και έτσι θα πρέπει να είστε έτοιμοι για τα καταστήματά σας ώστε να υποδεχτείτε το νούμερο ένα έδεσμα του καλοκαιριού: Φυσικά το παγωτό!

Το παγωτό για να γίνει και να είναι ένα φρέσκο Ιταλικό παγωτό, χρειάζεται μια διαδικασία και κάποιον απαραίτητο εξοπλισμό. Ξεκινάμε από τα βασικά, τις α’ ύλες.

Οι α’ ύλες πρέπει να είναι ποιοτικές ώστε με τη σειρά του να βγεί και το παγωτό ποιοτικό και τέλειας υψηλής ποιότητας. Τα Ιταλικά μίγματα TorinoGelato υπόσχονται ένα ανώτερο ποιοτικά παγωτό και μια πολύ εύκολη διαδικασία παραγωγής – είναι υγρά μίγματα που μπαίνουν στις μηχανές παγωτού και φτιάχνουν το παγωτό εύκολα, χωρίς την ανάμειξη άλλων υλικών.

Πέρα από τις παγωτομηχανές, χρειάζεται η επιλογή της κατάλληλης βιτρίνας παγωτού.

Οι βιτρίνες παγωτού χωρίζονται σε βεβιασμένης ψύξης και στατικής ψύξης.Οι στατικής ψύξης βιτρίνες είναι βιτρίνες ημιεπαγγελματικές – το παγωτό γίνεται σκληρό μετά από λίγο διάστημα και πιάνει αρκετό πάγο. Οι βιτρίνες στατικής ψύξης συνήθως συναντιούνται στα περίπτερα ή σε μικρά μαγαζιά παγωτού.Οι βιτρίνες παγωτού βεβιασμένης ψύξης είναι βίτρινες επαγγελματικής χρήσης. Η ψύξη γίνεται με αέρα χωρίς να σκληραίνει το προϊόν και διατηρείται φρέσκο για αρκετό διάστημα.Οι βιτρίνες βεβιασμένης ψύξης έχουν πιο ομαλή ψύξη(ψύξη αέρα) και αυτό κάνει το προϊόν να διατηρείται αφράτο και φρέσκο.Το κόστος για βιτρίνες ξεκινάει από 6.500€ ( βιτρίνα παγωτού millenium) και μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 30.000€ ανάλογα το design, τις θέσεις παγωτού που θα έχει, την ειδική κατασκευή, κτλ..Όταν υπάρχει βιτρίνα με βεβιασμένη ψύξη καλό είναι να υπάρχει και ένας καταψύκτης, ώστε τα παγωτά πρώτα να μπαίνουν εκεί για λίγη ώρα ώστε να στολίζονται και να φτιάχνονται και μετά να τοποθετούνται στη βιτρίνα παγωτού.

Τέλος, για τη πώληση του παγωτού θα χρειαστείτε ειδικές σπάτουλες για τη τοποθέτησή του καθώς και χωνάκια και μπολάκια χάρτινα.

Αυτά είναι τα βασικότερα βήματα για τη παραγωγή, την αποθήκευση και τη πώληση φρέσκου παγωτού!